Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.
Ξεκίνησε μία προσπάθεια συλλογής πληροφοριών σχετικά με τους έγκλειστους ποιητές της περιόδου 1955-1959 στα κρατητήρια της Κύπρου. Όσοι αναγνώστες του Ιστολογίου μπορούν να συνδράμουν στέλνοντας πληροφορίες μπορούν να το κάνουν στο e-mail: dimitriosgogas2991964@yahoo.com

Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014

Μαρία Περατικού Κοκαράκη (μικρό βιογραφικό)


Η Μαρία Περατικού Κοκαράκη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27/6/1953. Μεγάλωσε στο μαρτυρικό νησί του ελληνισμού, την Κύπρο, τόπο καταγωγής του πατέρα της. Η μητέρα της Αθηναία, με Μικρασιατικές ρίζες.
Σπούδασε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών  και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Πανεπιστήμιου Σύδνεϋ (Νεοελληνικό Τμήμα).


Έργογραφία :

Ποίηση:

ΑΓΥΡΤΕΙΕΣ, Εκδόσεις Ακτή, Λευκωσία 2001
ΤΑΝΑΦΟΡΜΙΑ, Λευκωσία 2003
ΑΥΤΟΜΕΛΑ, Λευκωσία 2006
ΧΑΙ-ΚΑΙ, Λευκωσία 2006
ΙΔΙΟΜΕΛΑ, Εκδόσεις Επιφανίου, Λευκωσία 2010
ΧΑΙ-ΚΟΥ ΚΑΙ ΤΑΝΚΑ, Εκδόσεις Επιφανίου, Λευκωσία 2010

Μυθιστόρημα:

ΒΑΛΣ ΜΕ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ, Εκδόσεις Επιφανίου, Λευκωσία 2007

Αφηγήματα:


ΤΑ ΜΝΗΣΤΡΑ, Εκδόσεις Αφή, Λεμεσός 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου