Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.
Ξεκίνησε μία προσπάθεια συλλογής πληροφοριών σχετικά με τους έγκλειστους ποιητές της περιόδου 1955-1959 στα κρατητήρια της Κύπρου. Όσοι αναγνώστες του Ιστολογίου μπορούν να συνδράμουν στέλνοντας πληροφορίες μπορούν να το κάνουν στο e-mail: dimitriosgogas2991964@yahoo.com

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019

100/000 ποιητές για την αλλαγή / 2019 /ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ..


ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗΣ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΉΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΄΄ ΓΚΑΡΑΖ΄΄ ΣΤΗΝ ΔΕΡΥΝΕΙΑ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 28/9/2019 ΣΤΙΣ 6.30 μ.μ.
ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΕΙ ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Πολιτιστικού Συνδέσμου Δρ .ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΤΡΟΜΗΛΙΔΗΣ.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΣΥΝΤΟΜΗ ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Η.ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ..
ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΤΑΚΗ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ALI TUNCAY. (ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ)
Συμμετέχουν οι ποιητές:
1)ΑΝΤΗΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΠΟΙΗΜΑ ΜΕΣΑΡΙΤΙΚΟ
2)ΧΑΜΠΗΣ ΑΧΝΙΩΤΗΣ ΠΟΙΗΜΑ ΠΕΡΚΙΜΟΝ ΕΝ Η ΩΡΑ
3)ΑΥCAN SARACOGLOU ΠΟΙΗΜΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ;
NERELIYIM
4)ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΓΚΑΣ: ΠΟΙΗΜΑ ΑΙΩΝΙΑ ΠΟΛΗ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ
5)ΛΕΝΙΑ ΤΑΚΟΥΣΗ ΠΟΙΗΜΑ ΑΡΓΗΣΑΜΕ ΠΟΛΥ.--.ZAMANIDIR UZATALM
6) ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗ ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ
7)HYSEYIN BACHA
8) SERPIL DEVRIM
9)EΥΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΟΙΗΜΑ ΜΙΣΕΣ ΖΩΕΣ
10)ΕΦΡΑΙΜΗΣ ΚΑΛΛΗΣ ΠΟΙΗΜΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ
11) ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΚΑΣ ΠΟΙΗΜΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΓΚΑΛΙΑ
12)Dervise Guneyyeli Kutlu
13)ΕΛΕΝΗ ΤΥΡΙΜΟΥ ΠΟΙΗΜΑ ΕΙΡΗΝΗ
14)ΓΙΟΥΛΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΤΣΑΛΙΔΟΥ Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου