Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

«Παράδοση-Λειτουργία-Δημιουργία-Πολιτιστικοί Όμιλοι» του Αντώνη Λαζάρου, Προέδρου του Πολιτιστικού Ομίλου «ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αντώνης Λαζάρου, Προέδρου του Πολιτιστικού Ομίλου «ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ», με τίτλο «Παράδοση-Λειτουργία-Δημιουργία-Πολιτιστικοί Όμιλοι».
Στο βιβλίο αυτό εξετάζονται θέματα χειρισμού της παράδοσης, του τρόπου λειτουργίας και της δημιουργικής δουλειάς που μπορεί να επετελέσει ένας πολιτιστικός ή λαογραφικός όμλος. Αποτελείτε από 530 σελίδες, συμπεριλαμβάνει 170 περίπου φωτογραφίες και είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο για τους φίλους της παράδοσης, του χορού και της δημιουργικής δουλειάς.   Είναι   ένα μεγάλο βοήθημα επίσης για ομίλους και άτομα που ασχολούνται με την παράδοση και γενικά με τον χορό, όπως επίσης για φοιτητές και μαθητές.
Η έκδοση είναι υπό την αιγίδα του Διενούς Συμβουλίου χορού(C.I.D.) της Ουνέσκο και προλογίζεται από τον Δρ. Άλκης Ράφτη Πρόεδρο του Διεθνούς Συμβουλίου χορού, τον Δρ, Κώστα Γραικό, τον Δρ. Κώστα Χαραλαμπίδη και τον Γιώργο Β. Γεωργίου ο οποίος έκανε και τις διορθώσεις των κειμένων. Την επιμέλεια και σχεδιασμό του εξωφύλλου είχε ο Χρίστος Κιρλιτσιάς, ο πίνακας του εξωφύλλου είναι του αείμνηστου ζωγράφου Μιχάλη Κιρλιτσιά.
Στην προλόγιση του Δρ. Α.Ράφτης ανεφέρει μεταξύ άλλων: «….Παρόμοιο βιβλίο δεν υπάρχει στη ελληνική βιβλιογραφία, ούτε ίσως και στη διεθνή. Ο Αντώνης Λαζάρου επιχειρεί να δώσει ένα εγχειρίδιο στους νεώτερους εν χορώ συναδέλφους του για να τους βοηθήσει στην κάθε πλευρά του έργου που ανέλαβαν ή θα αναλάβουν. Πρόκειται για πολλά βιβλία σε ένα, τέσσερα τουλάχιστον, που θα παρουσιάζονται χωριστά, μια και θα μπορούσαν να εκδοθούν αυτόνομα ενώ τώρα αποτελούν μέρη του ίδιου τόμου.  Η νέα γενιά χορευτών, όσοι προορίζονται να αναλάβουν ηγετικό ρόλο σ’ αυτά, έχουν τώρα στη διάθεσή τους ένα πολύτιμο βοήθημα για το κάθε τους βήμα. »

Ο συγγραφέας του βιβλίου Αντώνης Λαζάρου γεννήθηκε στο χωριό Πηγή της επαρχίας Αμμοχώστου. Εντάχθηκε στον Π.Ο. «ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ» από 15 χρόνων και συνεχίζει μέχρι σήμερα.   Είναι πρόεδρος και καλλιτεχνικός διευθυντής του ομίλου από το 1981. Το βιβλίο «παράδοση-λειτουργία-δημιουργία» είναι το δεύτερο βιβλίο που εκδίδει.   Το πρώτο του βιβλίο εκδόθηκε το 1998 με τίτλο: «Λαογραφικά της Κύπρου-Γεωργικά έθιμα του τόπου μας».

Όλα τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου παραχωρήθηκαν από τον συγγραφέα στον Π.Ο. ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ για οικονομική ενίσχυση του Ομίλου.

Για παραγγελίες ή αγορές στον πολιτιστικό όμιλο «ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ» τηλ. 99813303 ή σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου