Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.
Ξεκίνησε μία προσπάθεια συλλογής πληροφοριών σχετικά με τους έγκλειστους ποιητές της περιόδου 1955-1959 στα κρατητήρια της Κύπρου. Όσοι αναγνώστες του Ιστολογίου μπορούν να συνδράμουν στέλνοντας πληροφορίες μπορούν να το κάνουν στο e-mail: dimitriosgogas2991964@yahoo.com

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

ΨΥΧΕΣ / Πλουτάρχου Ελευθέριος


.
Οι ψυχές ζωντανεύουν σαν πέφτει η νύχτα
στα δρομάκια της πόλης πέρα δώθε γυρνούν,
τις δουλειές να τελέψουν π’ αφήσαν και φύγαν
στα μπαράκια τα λένε όταν πάνε να πιούν.
.
Αν ποτέ σου μια νύχτα σαν εκείνες βρεθείς
κι αν στα άδεια δρομάκια της πόλης χαθείς,
αυτούς που σε ψάχνανε να μη λησμονήσεις
το ποτήρι σου άδειο… περιμένω να ‘ρθεις.
.
Ελ. Πλουτάρχου, Των στίχων πανσπερμία (Εκδ. Συμπαντικές Διαδρομές, 2021)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου