Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

Χαρικλέους ή Χαρικλείδης Κωνσταντίνος (βιογραφικά στοχιεία)

Ο Χαρικλέους ή Χαρικλείδης Κωνσταντίνος υπήρξε λαικός ποιητής της Κύπρου. Καταγόταν από το Καιμακλί της Λευκωσίας.  Γεννήθηκε το 1888 και πέθανε στη Γαλλία το 1962.  Ήταν οικοδόμος στο επάγγελμα. Πήρε μέρος στους βαλκανικούς αγώνες. Πολύ γνωστή η ποιητική του φυλλάδα: «Η πτώσις των Ιωαννίνων» (Λευκωσία: Τυπογραφείο της «Ελευθερίας», 1913).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου