Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

Χριστέ μου

Χριστέ μου πάλι έρχεται Η μέρα της γιορτής σου Να σταυρωθείς αναστηθείς και να ΄χω την ευχή σου Βοήθα μας να κάνουμε Όλοι αυτό που πρέπει Και βάλε όλες τις καρδιές Κάτω απ ΄την ίδια σκέπη Από όλα όσα σου ζητώ Πρώτα τες αμαρτίες Συγχώραμε πανάγαθε Και δώσε ευλογίες Χριστέ μου σε εκλιπαρώ Μέσα από την καρδιά μου Κάμε να σταματήσουνε Να καίν τα δάκρυά μου. Εκεί βαθειά μες την καρδιά Να βασιλέψει ειρήνη Μες τη ψυχή βασιλητζια Αγάπη και γαλήνη Το μίσος να αφανιστεί Να μείνει μόνο αγάπη Να μείνει μέσα στη ζωή Χωρίς καμιά αυταπάτη Χριστέ μου θέλω να σου πω , Μόνο που εσύ το ξέρεις Έλα στον κόσμο π΄ αγαπώ Αγάπη να μας φέρεις
Μαρινα τακκιδη [Καπετανου ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου