Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Ανακοίνωση της Ενωσης Λογοτεχνών Κύπρου για δύο εκδηλώσεις : στη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας και στη Διεθνή Ημέρα Ποίησης

 Αγαπητά Μέλη της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου / ΕΛΚ,


Η Ένωσή μας σας προσκαλεί να λάβετε μέρος σε δύο μεγάλες εκδηλώσεις της:

 

α) Στις 8 Μαρτίου 2022στη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε με παρουσία ή απαγγελία 1-2 ποιημάτων σας με θέμα τη γυναίκα ως ποιήτρια, εργαζόμενη, μητέρα, με συμβολή στη λογοτεχνία, στην ειρήνη, στα δικαιώματα και στους αγώνες της, με πολλαπλούς ρόλους στη ζωή. Η  εκδήλωση γίνεται με τη συνεργασία / στήριξη του ΡΙΚ και θα μεταδίδεται ζωντανά από το Τρίτο Πρόγραμμα από τις 2:00 μ.μ. ως τις 6:00 μ.μ. με παρουσιαστές την Αθηνά Βιολάρη και τον Χριστόδουλο Χριστοδούλου. Με βάση τον αριθμό ποιημάτων που θα στείλετε θα καταρτιστεί πρόγραμμα. Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Λευκωσίας, ο πρόεδρος της  ΕΛΚ και εκπρόσωπος Επιτρόπου για τη Γυναίκα. Ευχαριστούμε τον Δήμο Λευκωσίας για τη στήριξη και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του. Παρακαλείστε όπως στείλετε τα ποιήματά σας για τη Διεθνή Μέρα της Γυναίκας μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

 

Β) Στις 21 Μαρτίου στη Διεθνή Ημέρα Ποίησης πρόκειται να πορευθούμε,  Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι ποιητές, μεταξύ 4:00 μ.μ. – 6:00 μ.μ. (ενδεχομένως να μετακινηθεί λίγο η ώρα) από την αρχή της Οδού Λήδρας ως την Αγία Σοφία, με απαγγελίες για ειρήνη, ενοποίηση, ελευθερία, αξιοπρέπεια. Και πάλι μπορείτε να στείλετε 1-2 ποιήματα σας  μέχρι τις 15 Μαρτίου και να έρθετε να τα απαγγείλετε στις στάσεις της διαδρομής. Αναμένουμε πάλι ραδιοφωνική κάλυψη, που θα επιβεβαιωθεί πριν από τις 15 Μαρτίου. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα.

 

Τα ποιήματά σας (για τις Διεθνείς Ημέρες Γυναίκας και Ποίησηςνα τα στείλετε στον Γραμματέα της ΕΛΚ στο e-mailelplout@yahoo.gr  και θα αναρτηθούν και στις 2 Σελίδες Facebook της Ένωσης (Ιδιωτική και Δημόσια, με συνολικά 4100 αναγνώστες, μέχρι στιγμής), ενώ θα εκδοθούν σε e-book της ΕΛΚ, με ενδεχόμενη μελλοντική χορηγία.

 

Με εκτίμηση

 

Εκ μέρους του ΔΣ της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου / ΕΛΚ

 

Δρ Ιωσήφ Σ Ιωσηφίδης            Ελευθέριος Πλουτάρχου

    Πρόεδρος ΕΛΚ                            Γραμματέας ΕΛΚ

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου