Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016

Κώστας Λαβίθης (μικρή αναφορά )

Ο   Κώστας Λαβίθης γεννήθηκε το 1914. Ορισμένες φορές σε δημοσιευμένα κείμενά του χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο: Θις Άλβις. Αν και ασχολήθηκε με την ποίηση νωρίς,  άρχισε την έκδοση των συγγραμμάτων του μετά τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο στον οποίο και συμμετείχε. Ουσιαστικά ο Κώστας Λαβίθης είναι ο πρώτος Κύπριος λογοτέχνης που ασχολήθηκε με την ποίηση και πεζογραφία, εκδίδοντας δύο ποιητικές συλλογές και τρεις συλλογές διηγημάτων/ευθυμογραφημάτων, όλες εμπνευσμένες  από την υπηρεσία του στο στρατό κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.  

Ένα από τα έργα του είναι και το :  Με το σκουφί στραβά (ευθυμογραφήματα) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου