Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

Ανδρέας Ιακώβου

Ο Ανδρέας Ιακώβου γεννήθηκε στην Πάνω Δευτερά στις 26 Απριλίου 1943. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τη συγγραφή κυρίως ποιημάτων. Μετά την υποχρεωτική εκπαίδευση που πραγματοποίησε στη γενέτειρά του, φοίτησε διαδοχικά στο Κολέγιο Λευκωσίας και στο Λύκειο Νεοκλέους. Με την αποφοίτησή του, το 1961, εργοδοτήθηκε από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου. Απεβίωσε σε ηλικία 61 ετών,  το 2004.  

Ποιητικές συλλογές: 


  • Ενέδρα 1966
  • Η Πολιορκία της Αβύσσου 1969
  • Σπαθιά στον Άδη Ακονισμένα 1976

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου