Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

Μαρούλλα Πανάγου (βιογραφικά στοιχεία)

γράφει ο Δημήτριος Γκόγκας 

Η Μαρούλλα Πανάγου είναι Κύπρια απ'την Πάφο και το χωριό Περιστερώνα. Τρεις μήνες πριν την εισβολή των Τούρκων το 1974 και τον διαμελισμό του νησιού, μετανάστευσε στην Νότιο Αφρική, όπου διαμένει και δημιουργεί μέχρι σήμερα. Είναι μητέρα τριών παιδιών . Η Μαρούλλα γράφει από μικρή ,λογοτεχνικά κείμενα και ιδιαίτερα ποίηση, στην οποία επιδίδεται με εξαιρετική δεξιοτεχνία . Πληγωμένη από την βάρβαρη κατοχή της μισής Κύπρου έγραψε συγκινητικούς στίχους . Έχει διακριθεί σε παγκόσμιους αναγνωρισμένους διαγωνισμούς, και βραβεύτηκε ,από το πνευματικό πρακτορείο Γιοχάνεσμπουργκ την Διεθνή Ένωση  Ελλήνων Λογοτεχνών Καναδά , Τον σύλλογο “Αριστοτέλης” Γερμανία , από το Καφενείο Ιδεών Σαλαμίνας , από την ΕΠΟΚ στην Αθήνα . κ.α. Η κύρια αναγνώρισή της ήρθε το 1992 όταν προσκλήθηκε επίσημα από το υπουργείο εξωτερικών Ελλάδας κι έλαβε μέρος στο Συνέδριο επιφανών λογοτεχνών που έγινε στους Δελφούς . Η Μαρούλλα έχει εκδώσει 4 ποιητικές συλλογές , το πρώτο μυθιστόρημά της κι έχει για έκδοση το δεύτερο μυθιστόρημα, υλικό για άλλες τρεις ποιητικές συλλογές συλλογή διηγημάτων όπως και συλλογή παραμυθιών για παιδιά .

Ποιητικές συλλογές:


  • Συναισθήματα 
  • Απλά ανθρώπινα
  • Ζωντανή Κύπρος (Σε Κυπριακή διάλεκτο )
  • Χθες σήμερα αύριο,
Μυθιστόρημα: “ Το μενταγιόν της ευτυχίας”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου