Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

Ανδρέας Γ. Θωμάς (βιογραφικό σημείωμα)

Ο Ανδρέας Γ. Θωμά γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1942.
Απεβίωσε  στη Λευκωσία το 2002. 
Σπούδασε  Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών  με ειδίκευση στα Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και την Εκπαιδευτική Τεκμηρίωση και πληροφόρηση στη Γερμανία.
Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στη Δημόσια εκπαίδευση και διατέλεσε διευθυντής της Βιβλιοθήκης  του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου και της Δημόσιας Βιβλιοθήκης.

Ποιητικές συλλογές: 
  • ¨Μικρή Θαλασσινή Πολιτεία ¨(1972) 
  • «Μικρή Θαλασσινή Πολιτεία  Β΄» (1976)
  •  ¨Μυθικό Καλοκαίρι ¨(1987)  Αυτή η ποιητική συλλογή Βραβεύτηκε από την Εταιρεία  Ελλήνων  Λογοτεχνών με το βραβείο ¨Θανάσης Διαμαντόπουλος¨.
 Ένα απόσπασμα από τη ¨Μικρή Θαλασσινή Πολιτεία ¨(1972) με τον τίτλο ¨Σκάμαντρος ¨βραβεύτηκε από τη Φιλοσοφική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών το 1964, ενώ η συλλογή «Μικρή Θαλασσινή Πολιτεία  Β΄, απέσπασε έπαινο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου