Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016

Αντώνης Ιντιάνος (αναφορά)

ΑΝΤΩΝΗΣ Κ. ΙΝΤΙΑΝΟΣ  (1899-1968)

O Αντώνης Ιντιάνος γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1899. Τελείωσε το Ελληνικό Γυμνάσιο Λεμεσού και στη συνέχεια φοίτησε στην Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακος (1917-1919). Σπούδασε νομικά στην Αγγλία και παρακολούθησε μαθήματα Αγγλικής Φιλολογίας. Τον γνωρίζουμε με την ανάρτηση στην εφημερίδα Ηχώ της Κύπρου των πρώτων του ποιημάτων. Εργάστηκε ως δικηγόρος. ). Υπήρξε Ιδρυτικό μέλος Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών και μέλος διοικητικού συμβουλίου αυτής (1936-1943).Απεβίωσε το 1968.

Έργογραφία (1899-1968)

Ø  Συνεισφορά στη μελέτη του Αντρέα Α. Κάλβου (Νέα Εστία, Αθήνα 1938)
Ø  Συλλογή ποιημάτων του Βασίλη Μιχαηλίδη (1942)
Ø  Άγνωστες σελίδες από τη ζωή και το έργο του Αντρέα Κάλβου (1960)
Ø  Ιταλική συλλογή του Αντρέα Κάλβου (Κυπριακά Χρονικά, 1960)
Ø  Λογοτεχνικές μεταφράσεις των ποιητών Ezra Pound και T.S.Eliot.
Ø  Αγγλικές μεταφράσεις του ύμνου του Σολομού (ανατύπωση από τα Κυπριακά Γράμματα, 1939)

Ø  Συμβολή στη μελέτη της κυπριακής ιστορίας (ανατύπωση εκ των Κυπριακών Σπουδών, 1939)


         Περισσότερα  για τη ζωή και το έργο του μπορείτε να διαβάσετε στον σύνδεσμο: http://www.indianos.com.cy/eglou.php?s_id=30&a_id=105

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου