Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Στην Ελλάδα η Άννα των Ελλήνων



Έφτασε στην Ελλάδα η Χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο Άννα Κορακάκη. Άξιο αναφοράς είναι ότι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» υποδέχτηκε την Ελληνίδα αθλήτρια από την κυβέρνηση ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής ενώ προς τιμήν της υπήρξε τελετή υποδοχής από στρατιωτικό άγημα. Συγκινητική ήταν και η παρουσία από απλό κόσμο ο οποίος έσπευσε να την αποθεώσει για το κατόρθωμα της.

Η Κορακάκη έγραψε με χρυσά γράμματα ιστορία στον Παγκόσμιο Αθλητισμό και ανέβασε την Ελλάδα στην κορυφή του κόσμου. Δύσκολες οι συνθήκες για την προετοιμασία των αθλητών μας και με πολλά προβλήματα αφού τις περισσότερες φορές το κράτος είναι απών λόγω και των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα απόρροια λανθασμένων διαχρονικά πολιτικών αποφάσεων. Είδαμε και σε τι άθλιες συνθήκες πραγματοποιούσε η Χρυσή Ολυμπιονίκης την προετοιμασία της στο πρόχειρο σκοπευτήριο της Δράμας. Όλα αυτά είναι γνωστά σε όλους και εντός και εκτός Ελλάδος. Οι κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται. Όλα αλλάζουν μα όλα πάντα ίδια μένουν. Κάποτε με ρώτησαν να τους πω για το ποιαν θεωρώ καλύτερη κυβέρνηση. Και χωρίς δεύτερη σκέψη απάντηση ‘’..Η κυβέρνηση που δεν έχει έρθει ακόμη..’’!

Παρακολούθησα με περηφάνια και συγκίνηση την άφιξη της Κορακάκη στην Ελλάδα. Της αξίζουν πολλά μπράβο και ευχή όλων μας είναι να συνεχίσει με την ίδια αγάπη και αφοσίωση τον αγώνα της ούτως ώστε να βλέπουμε την Ελλάδα εκεί που της αξίζει στην κορυφή του κόσμου. Ευχή μου και άλλοι νέοι να ακολουθήσουν τα βήματα της Άννας. 

Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν πως 1 εικόνα μετουσιώνει 1000 λέξεις. Αυτό που με 'χάλασε' στην άφιξη της Άννας ήταν το αεροπλάνο που έφερε στην Ελλάδα την Χρυσή μας Ολυμπιονίκη. Θα ήθελα να ήταν η Ολυμπιακή Αεροπορία με τους Ολυμπιακούς Κύκλους για φόντο, που θα έκανε τον γύρο του κόσμου (σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα) παρά αυτό της Alitalia.. Γιατί; Γιατί εδώ είναι οι πίκρες που μας θέλουν και τις θέλουμε εδώ είμαστε κι εμείς για να έχει πάντα συντροφιά, η εθνική μας μοναξιά.

Ένα ευχαριστώ και μια συγγνώμη στην Άννα των Ελλήνων…

Σταύρος Χατζησάββας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου