Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2015

MODUS VIVENDI ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΡΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ-ΣΤΑΥΡΟΥΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

MODUS VIVENDI
ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΡΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ-ΣΤΑΥΡΟΥ

Κυκλοφόρησε, από τις Εκδόσεις Literatura et Artes, η νέα ποιητική συλλογή  της  Ρούλας  Ιωαννίδου - Σταύρου  με  τίτλο  MODUS VIVENDI.
Το βιβλίο περιέχει ποιήματα κοινωνικού προβληματισμού της σύγχρονης
εποχής. Τα περισσότερα είναι ολιγόστιχα αλλά στη συλλογή συναντούμε
και μερικά μεγαλύτερης εκτάσεως ποιήματα. Η θεματογραφία είναι πλούσια (κοινωνικό γίγνεσθαι, άνθρωπος, ζωή, έρωτας, πατρίδα, τεχνολογία, παγκόσμια γεγονότα, κ.ά)  και η διάθεση με την οποία είναι γραμμένοι οι στίχοι ποικίλλει. Προεξάρχουν ο στοχασμός, ο σαρκασμός, ο συμβολισμός, η σκωπτική αλλά και η λυρική διάθεση. Στο βιβλίο περιλαμβάνεται και το ποίημα «Για ένα αγνοούμενο στιχάκι» που διακρίθηκε  στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Nosside World Poetry Prize και τιμήθηκε με το μετάλλιο Nosside. Τον πίνακα που κοσμεί το εξώφυλλο φιλοτέχνησε η ποιήτρια.

Εκ πεποιθήσεως της  ποιήτριας, δεν θα γίνει εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου . Όσοι ενδιαφέρονται να το προμηθευτούν μπορούν να αποταθούν στην ίδια, στην ηλεκτρονική της διεύθυνση: roulastav@gmail.com , ή στις εκδόσεις Literatura et Artes, email: literetart@gmail.com  ή στην ταχυδρομική διεύθυνση Ομήρου 2, Αγλαντζιά, 2121 Λευκωσία.

Δείγματα Γραφής από το βιβλίο.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ  
Μεγάλη φουρτούνα και αναβρασμός επικρατεί/στις φλέβες σας, κυρία μου./
Μεγάλη αναταραχή στη ροή του αίματος. /Θα πρέπει να κοιτάξετε την καρδιά σας.

CATCH  IT                     
Την ώρα που ο άνθρωπος πεθαίνει,/σκέφτηκε κανείς από εκείνους που τον περιβάλλουν,/να κάνει μια απλή κίνηση με τα χέρια και ν’ αρπάξει την ψυχή,/
να την κλείσει στις χούφτες του/να μην φύγει. Ή να την κυνηγήσει, έστω  /
για να δει πού πάει;

ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΦΗΒΙΚΑ «Σ’ ΑΓΑΠΩ»
Εκείνος φαίνεται πως κάτι ήξερε/κάτι υποψιαζόταν / και της έγραψε το «Σ’ αγαπώ»
στο χιόνι./ Εκείνη μάλλον τίποτα δεν ήξερε/τίποτα δεν υποψιαζόταν/ και του έγραψε
το «Σ’ αγαπώ» / στο βράχο.

ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΤΟΥ 1974
Κι εσύ πεσόντα του ’74/ένας άγνωστος στρατιώτης,/ένας ανώνυμος ήρωας
θα παραμείνεις αιώνια./Είστε τόσοι πολλοί!/Δεν υπάρχει χώρος/στα βιβλία της Ιστορίας

για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου