Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.
Ξεκίνησε μία προσπάθεια συλλογής πληροφοριών σχετικά με τους έγκλειστους ποιητές της περιόδου 1955-1959 στα κρατητήρια της Κύπρου. Όσοι αναγνώστες του Ιστολογίου μπορούν να συνδράμουν στέλνοντας πληροφορίες μπορούν να το κάνουν στο e-mail: dimitriosgogas2991964@yahoo.com

Κυριακή, 27 Αυγούστου 2017

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΣΠΕΡΑ / Γιαννίδης Λευτέρης

Βασίλεψε στον ουρανό το χρυσοφως το δειλινό
και κατεβαίνει σιωπηλά στο περιβόλ΄  η ασπέρα.
Κάποιο τζιτζίκι μοναχά κρυμμένο κάπου ξεψυχά
και μια γαλήνη  μυστική σκορπίστη πέρα ως πέρα. 

Κι εσύ ψυχή, που η συφορά σου ΄ χει ματώσει τα δτερά
κι έστω μια πρόσκαιρη χαρά του κάκου έχεις ζητήσει, 
κάτι προσμένεις να φανεί σε μια χαμένη αναμονή, 
που ίσως και ν΄ άργησε πολύ κι ακόμα θεν΄ αργήσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου