Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.
Ξεκίνησε μία προσπάθεια συλλογής πληροφοριών σχετικά με τους έγκλειστους ποιητές της περιόδου 1955-1959 στα κρατητήρια της Κύπρου. Όσοι αναγνώστες του Ιστολογίου μπορούν να συνδράμουν στέλνοντας πληροφορίες μπορούν να το κάνουν στο e-mail: dimitriosgogas2991964@yahoo.com

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ / Πλατρίτη Ζ. Δέσπω

Ο απροσδιόριστος κρότος
σώπασε απότομα τα κελαϊδητά.
Ήταν καθαρά θέμα ανεπάρκειας αθανασίας.
Φάνηκε αμέσως.

Κι αυτές οι Περσείδες στην μέση
αόρατες αν  λίγη υγρασία τις εναγκαλιστεί.
Τόσων χρόνων τροχιές
να καταλήγουν σε διάττουσες πτώσεις
αστραπιαίας λάμψης.

Τί άσμα κύκνων θα το λέγαμε
τι αναλαμπή συνείδησης…
Το «μην το είδατε» του ποιητή ήταν;
Ήταν κι’ έφυγε;
Ήταν;
Ήταν;

Κι’όλο το ίδιο  πάντα να ψάχνουμε
το πέρασμά τους στον αέρα
ένα άυλο εκτόπισμα
ασήμαντης διάρκειας
όπως εκείνη η εσάρπα
με απολιθωμένη καμπύλη σώματος οικείου
ριγμένη βιαστικά και ξεχασμένη
πάνω σε κομψή πολυθρόνα
αισθησιακής ανταύγειας χρώματος
να με στέλλει λείπουσα
στο τώρα.

2 σχόλια:

  1. Είναι υπέροχο, όπως και η πηγή του. Κι ας δηλώνουμε λοιπόν απούσες στο παρόν μας, η ποίηση είναι ίσως το μόνο μέσο για να έχουμε στιγμές παρουσίας.Μπράβο Δέσπω μου! Περήφανη που είμαι φίλη σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Τόσων χρόνων τροχιές
    να καταλήγουν σε διάττουσες πτώσεις
    αστραπιαίας λάμψης" Το αιώνιο 'γιατί" του ανθρώπου μπροστά στη ματαιότητα και την κυριαρχία του χρόνου...Υπέροχες σκέψεις με λέξεις που λάμπουν και με συντακτικά ευρηματικά παιχνίδια. Συγχαρητήρια, Δέσπω μου! Συνέχισε!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή