Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

Ζήνων Ευγένιος (βιογραφικά στοιχεία)

Γεννήθηκε στο Πάνορμο της Μικράς Ασίας το 1875. Ο πατέρας του Νικόλαος Ζήνων ήταν πρόξενος της Ελλάδας.  Όταν ήταν μικρό παιδί η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στην Κύπρο. Αργότερα ο πατέρας του τον έστειλε στη Σάμο όπου έβγαλε το Γυμνάσιο και στη συνέχεια σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με το τέλος των σπουδών του εγκαταστάθηκε στην Κύπρο. Ασχολήθηκε με την ποίηση και την συγγραφή θεατρικών έργων.  Απεβίωσε το 1929.

Θεατρικά έργα:


  1. Συνομοσία του Κατιλίνα 
  2. Δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου