Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

ΚΥΠΡΟΣ ΤΟΚΑΣ (βιογραφικό)


Γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1924. Φοίτησε στην Β΄ Αστική Σχολή Λεμεσού και μετά την αποφοίτηση του ασχολήθηκε με διάφορα επαγγέλματα για βιοποριστικούς λόγους, όπως επιπλοποιός, κουρέας, παντοπώλης κ.α. Από το 1961 εργάστηκε ως δημοσιογράφος  στις εφημερίδες «Χαραυγή» και «Ελευθερία» μέχρι το 1988.
Ασχολήθηκε με την λογοτεχνία και την ποίηση από πολύ μικρός. Κείμενα και ποιήματά του δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά. 
Ποιήματα του έχουν μελοποιηθεί από τον γιο του τον γνωστό μουσικοσυνθέτη Μάριο Τόκα. 

Ποιητικές Συλλογές : Έγραψε 11 ποιητικές συλλογές. 


  • Αδούλωτες ψυχές :1951
  • Λύρα: 1959

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου