Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016

ΤΖΕΗΝ ΕΪΡ ΑΠΟ ΤΟ NATIONAL THEATRE ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΘΟΚ ΣΤΙΣ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Μαγευτική. Μεγαλειώδης.
Το θέατρο σε μια από τις πιο μεγαλοφυείς στιγμές του» (Daily Mail)

ΤΖΕΗΝ ΕΪΡ ΑΠΟ ΤΟ NATIONAL THEATRE
ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΘΟΚ ΣΤΙΣ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥΤζέιν Έιρ (Jane Eyre)
Συμπαραγωγή με το Bristol Old Vic βασισμένη στο μυθιστόρημα της Σαρλότ Μπροντέ
Σκηνοθεσία: Σάλι Κούξον

Σχεδόν 170 χρόνια μετά, η ριζοσπαστική ηρωίδα της Σαρλότ Μπροντέ εμπνέει περισσότερο από ποτέ. Μια τολμηρή και δυναμική παραγωγή όπου ξεδιπλώνεται ο αγώνας μιας γυναίκας για ελευθερία και προσωπική ολοκλήρωση με τους δικούς της όρους.

Μεγαλωμένη ως άπορο ορφανό, η δυναμική ηρωίδα Τζέιν Έιρ αντιμετωπίζει από πολύ μικρή ηλικία τα εμπόδια της ζωής της με το κεφάλι ψηλά και επιβιώνει από τη φτώχεια, την αδικία και την αποκάλυψη της πικρής προδοσίας, πριν πάρει την τελική απόφαση να ακολουθήσει την καρδιά της.

Η περίφημη αυτή επανασύλληψη του αριστουργήματος της Σαρλότ Μπροντέ ανέβηκε πρώτη φορά πέρυσι στη σκηνή του Bristol Old Vic σε δύο βραδιές. Η σκηνοθέτης Σάλι Κούξον παρουσιάζει φέτος την παραγωγή στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας σε μια ενιαία, συναρπαστική παράσταση.


Η προβολή ξεκινά στις 20.30
Τιμές Εισιτηρίων: 10, 6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, στρατιώτες, μαθητές-με
                                         την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου) 


Υπότιτλους στην ελληνική και τουρκική

Εισιτήρια / Πληροφορίες: Ταμείο ΘΟΚ, 77 77 27 17


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου