Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016

Ζαπίτης Γεώργιος (μικρή αναφορά)

Γεννήθηκε στην Ξυλοτύμβου το 1912 και πέθανε το 1990. Δεν κατόρθωσε να τελειώσει το δημοτικό σχολείο του χωριού του, λόγω της ανέχειας και της ανάγκης να εργαστεί από πολύ μικρός για λόγους επιβίωσης. Η ποίησή του διακρίνεται για την αγάπη σε αξίες και ιδανικά όπως της ειρήνης, της φιλίας, της πατρίδας και της δικαιοσύνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου