Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.
Ξεκίνησε μία προσπάθεια συλλογής πληροφοριών σχετικά με τους έγκλειστους ποιητές της περιόδου 1955-1959 στα κρατητήρια της Κύπρου. Όσοι αναγνώστες του Ιστολογίου μπορούν να συνδράμουν στέλνοντας πληροφορίες μπορούν να το κάνουν στο e-mail: dimitriosgogas2991964@yahoo.com

Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017

Ο ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ / Χριστοδούλου Θάλεια


Δεν θέλω να με ξεγελούν ψέματα να μου λένε
ούτε να με υποτιμούν με λόγια να με καίνε..
Μ' αρέσει να με σέβονται πλάτη να μην γυρίζουν
αληθινά να μ' αγαπούν να με υποστηρίζουν..
Ζητώ να με αισθάνονται γλυκά να μου μιλάνε
μ' αρέσει να με σέβονται και να με εκτιμάνε..
Αυτά που τόσο θα' θελες εσύ δώσε στους άλλους
μ' απλοχεριά στους γύρω σου, μικρούς μα και μεγάλους..
Κανόνας είναι ιερός και μένει στον αιώνα
έχει μεγάλη δύναμη είν' ο ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου