Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015

Παρουσίαση του βραβευμένου βιβλίου του Μιχαήλ Πασχάλη "Ξαναδιαβάζοντας τον Κάλβο"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κυπρίων Φιλολόγων Λευκωσίας, Κερύνειας, Μόρφου
Η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου (Ε.Λ.Κ.)
Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Α.Π.ΚΥ.)
Σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βραβευμένου βιβλίου του Μιχαήλ Πασχάλη «Ξαναδιαβάζοντας τον Κάλβο. Ο Ανδρέας Κάλβος, η Ιταλία και η Αρχαιότητα», τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2015 και ώρα 7.00 μ.μ. , στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου (Φανερωμένης 86-90, Λευκωσία).
Σύντομοι χαιρετισμοί: Κωνσταντίνος Σάββα, πρόεδρος Ε.Δ.Σ. ΣΕΚΦ Λ.-Κ-.Μ., και Γιώργος Μολέσκης, πρόεδρος Ε.Λ.Κ.
Για την έκδοση θα μιλήσουν - ο δρ. Κωστής Παύλου, Σ.Ε.Π. στο Α.Π.ΚΥ. (Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό») - ο συγγραφέας, καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Μιχαήλ Πασχάλης, με επικέντρωση στο θέμα: «τὸ στῆθός του / ἔγινεν ᾅδης»: μια κατάδυση στην ερμηνεία του καλβικού «στήθους».
Παρουσίαση-συντονισμός: Γιώργος Κ. Μύαρης, Ε.Δ.Σ. ΣΕΚΦ Λ.-Κ-.Μ.
Διάρκεια εκδήλωσης: 60΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου