Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

Γραικός Κώστας ( (φιλολογικό ψευδώνυμο του Κώστα Καρατσιόλη)) (βιογραφικά στοιχεία)

Γεννήθηκε στο χωριό Αρακαπά το 1937, ο ίδιος όμως θεωρούσε τη Κυθραία ιδιαίτερη πατρίδα του. Σπούδασε δημοσιογραφία στην Τσεχοσλοβακία. Δούλεψε για πολλά χρόνια στην εφημερίδα “Χαραυγή”, τα περιοδικά “Νέα Εποχή” και “Νεολαία” και στο ΡΙΚ.Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως αρχισυντάκτης του «Εργατικού Βήματος», της εβδομαδιαίας εφημερίδας της ΠΕΟ. Απεβίωσε την 2 Ιουν 2012. Βραβεύτηκε δυο φορές με το βραβείο Ελληνοτουρκικής Φιλίας «Ντερβίς Αλί Καβάζογλου - Κώστα Μισιαούλη», του Κυπριακού Ιστορικού Μουσείου Αγώνα (ΚΙΜΑ). 

Ποιητικές συλλογές:

Εσσεται ήμαρ (1960), 
Ντερβίς Αλή Καβάζογλου (1966), 
Το νησί της Αφροδίτης (1968), 
Λυρικά (1972), 
Ο ήλιος τραβάει τις ψυχές μας (1974) – με το ψευδώνυμο Κώστας Φωκάς – 
Ερωτικά (1981) και 
Ποιητική Ανθολογία Νέων (1958).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου