Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου: Αποφάσεις του Δ.Σ. για τη νέα χρονιά 2020



Προς τα Μέλη της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου

Αποφάσεις του Δ.Σ. για τη νέα χρονιά 2020


Αγαπητά Μέλη και φίλοι της ΕΛΚ

Το Δ.Σ. της ΕΛΚ έχει αποφασίσει να εορτάσει τα 60χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας με διάφορες εκδηλώσεις, και ζητά την παρουσία σας ή ενεργότερη συμμετοχή σας.

Οι εκδηλώσεις για το 2020 με βάση τις αποφάσεις του Δ.Σ. είναι,μεταξύ άλλων,οι εξής

1. Καλούνται όσα μέλη μας θέλουν να παρουσιάσουν βιβλίο τους (έκδοσης 2019 ή 2020),να το δηλώσουν στον Αντιπρόεδρο της ΕΛΚ κον Κυριάκο Στυλιανού(e-mailStylianouKyriakos@gmail.com) για να διοργανώσει την παρουσίασή τους (Αίθουσα, χρόνος, Ομιλητές κ.ά). Ήδη παρουσιάστηκαν τα βιβλία του Ανδρέα Νικολαΐδη, του Γιώργου Μολέσκη. Ακολουθούν τα βιβλία των:Χρίστου Χατζήπαπα (16 Γενάρη,ΡΙΚ Αρχείο), Ιωσήφ Ιωσηφίδη (21 Φεβρ.ΠολιτιστικόΔήμου Στροβόλου), Βούλας Αντωνίου.

2. Καθιερώνουμε το Πρόγραμμα ‘Πολιτιστική Αποκέντρωση’ με Ποιητικές Βραδιές εκτός Λευκωσίας π.χ. Λεμεσός,Λάρνακα, Γέρι, Αραδίππου, ημιορεινοί/ ορεινοί δήμοι.
Θα καλούνται οι ποιητές-μέλη μας να συμμετέχουν απαγγέλλοντας ποιήματά τους, δηλώνοντας συμμετοχή με 3-5 ποιήματα στον Αντιπρόεδρο της ΕΛΚ κον Κυριάκο Στυλιανού (e-mail: StylianouKyriakos@gmail.com) ο οποίος θα τους καλεί εγκαίρως.

3. Η ΕΛΚ διοργανώνει ‘Ημέρα για τη Γυναίκα’ (8 Μαρτίου) ίσως σε συνεργασία με άλλο Πολιτιστικό Φορέα με απαγγελίες από μέλη των δύο (ίσως στο ΡΙΚ,Θεατράκι ή Αρχείο)

4. Η ΕΛΚ διοργανώνει κατά τη Διεθνή Ημέρα Ποίησης (21 Μαρτίου) ‘Πορεία ΕΚ και ΤΚ ποιητών με απαγγελίες ποιημάτων’, όπως πέρσι. Υπεύθυνη η κα Μαρία Σιακαλλή

5. Συμπόσιο με θέμα «ΚΥΠΡΟΣ 1960-2020: Λογοτεχνία και Δραματουργία». Θα γίνει πριν το καλοκαίρι και θα ομιλήσουν εκλεκτοί των Γραμμάτων, Κύπριοι και Ελλαδίτες.
Θα εκδοθεί Βιβλίο με τις Ομιλίες και επιπλέον με τις ερωτήσεις σας, και τις απαντήσεις.

6. Έκδοση Ανθολογίου με 30 ποιήματα από Νέους Ποιητές, 4 Ελληνοκύπριους και 2 Τουρκοκύπριους – όσοι από τους 8 ξεχώρισαν από τον διαγωνισμό που δεν τελείωσε.

7. Ανθολογία Ποίησης μελών της ΕΛΚ στα Αγγλικά. Πρόεδρος της Επιτροπής η κα Νόρα Νατζαριάν, Μέλος του Δ.Σ, βοηθούμενη από μεταφραστές-μέλη και εξωτερικούς συνεργάτες. Το κάθε μέλος θα αποστέλλει στη Γραμματέα μας κα Τάνια Ραχματουλίνα (e-mailpaliomylos@hotmail.com) ποιήματα -από 4 οι νεότεροι και από 6 οι παλαιοί-με μεταφράσεις τους στα Αγγλικά ή χωρίς, για να επιλεγούν κατάλληλα από Επιτροπή.

8. Ανθολογία Ποίησης μελών της ΕΛΚ στα Ρωσικά. Πρόεδρος της Επιτροπής το Μέλος της ΕΛΚ, βραβευμένη ακαδημαϊκός και μεταφράστρια, ΔρΝταλιάΣταπονκούτε Χρυσάνθου βοηθούμενη από τον πρώην Πρόεδρο της ΕΛΚ Γιώργο Μολέσκη.Το κάθε μέλος θα αποστέλλει στη Γραμματέα μας κα Τάνια Ραχματουλίνα (e-mail: paliomylos@hotmail.com)ποιήματα- από 4 οι νεότεροι και από 6 οι παλαιοί - με μεταφράσεις τους στα Ρωσικά ή χωρίς, για να επιλεγούν κατάλληλα από Επιτροπή.

9. Το Μέλος του ΔΣ κα Ν.Νατζαριάν θα αντιπροσωπεύει την ΕΛΚ στο Ετήσιο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συγγραφέων EWC– του οποίου η ΕΛΚ αποτελεί τακτικό μέλος. Επιπλέον, ο κ. ΓιώργοςΜολέσκης είναι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Επιτροπής για τη βράβευση στις Βρυξέλες του Νέου Κυπρίου Λογοτέχνη, για το έτος 2020.

10. Απονέμεται ο Τίτλος ‘Επίτιμο Μέλος της ΕΛΚ’, με βάση το άρθρο 5 του Κατά-στατικού της ΕΛΚ,στους εξήςτρεις: ΔρΛευτέρηςΠαπαλεοντίου (πανεπιστημιακός, ερευνητής, κριτικός), Όλγα Πιερίδου (Παραγωγός Πολιτιστικών Προγραμμάτων ΡΙΚ, αναλυτής λογοτεχνικών έργων),Δρ ΓιώργοςΜολέσκης (πρώην Πρόεδρος ΕΛΚ, κ.ά.).

11.Με παμψηφεί απόφαση του Δ.Σ. της ΕΛΚ, το ‘Βραβείο Γιώργου Φιλίππου Πιερίδη’, για το 2019, απονέμεται στον Δρα Γιώργο Μολέσκη ποιητή και διηγηματογράφο.Η Τελετή θα γίνει τον Μάιο ή Ιούνιο και θα σας ανακοινωθεί το πλήρες Πρόγραμμά μας.





ΔρΙωσήφ Σ. Ιωσηφίδης            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου