Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Το «Γιαβούζ» έρχεται και εμείς «θα περάσουμε» γράφει ο Δημήτριος Γκόγκας




   Το «Γιαβούζ» με το γεωτρύπανό του κατευθύνεται προς το οικόπεδο 7, που αποτελεί και στόχο της Τουρκίας για να πραγματοποιήσει παράνομες γεωτρήσεις, υλοποιώντας τις συνεχείς απειλές της. Στο Οικόπεδο 7 ήδη δραστηριοποιείται απολύτως νόμιμα η Κυπριακή Δημοκρατία, παραχωρώντας τα δικαιώματα γεώτρησης σε Ευρωπαϊκές Εταιρείες.
  Το αδύναμο Κυπριακό Κράτος ( λόγω μεγεθών με την γείτονα Τουρκία σε όλα τα επίπεδα) κραυγάζει δεξιά και αριστερά για το δίκαιό του και ματαίως αναζητά να βρει λύσεις (ήδη έχουν περάσει 45 χρόνια από την Τουρκική Εισβολή) μέσω των διεθνών οργανισμών που συμμετάσχει και κυρίως μέσω της ΕΕ μέλος της οποίας είναι, η οποία όμως παρακάμπτοντας στην πράξη της αρχές της τηρεί άνισες αποστάσεις από τα δύο εμπλεκόμενα μέρη (Τουρκία- Κύπρος)
  Αδυναμία τόσο της εσωτερικής όσο και της εξωτερικής πολιτικής μας. Προσφάτως το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Κυπριακής Δημοκρατίας απέτυχε να εκδώσει ένα κοινό ανακοινωθέν γύρω από την Τουρκική Προκλητικότητα επισημαίνοντας ακόμα μια φορά την ασυμφωνία χαρακτήρων των πολιτικών μας δυνάμεων να μιλήσουν αποτρεπτικά ως μια φωνή. Από την άλλη η Τουρκία τρίβει τα χέρια της. Η ΗΠΑ κρατά τις αποστάσεις που πρέπει (παλιά αλεπού στο διεθνές σκηνικό) το Ηνωμένο Βασίλειο σιωπά (θα επέμβει ως συνήθως όταν φαγωθούν τα πάντα) η Ελλάδα ανασυντάσσεται (κανείς δεν ξέρει για πόσο) και η ΕΕ απούσα (μαθαίνει γρήγορα, αδιαφορεί, εξάλλου την ενδιαφέρει μόνο το ευρώ και η κατακρεούργηση των μικρών οικονομιών)
   Από το όλο σκηνικό απουσιάζει και η αντίδραση του ίδιου του Κυπριακού Λαού. Που δείχνει να ευαισθητοποιείται στο έπακρο για εράνους, πορείες κατά του Καρκίνου και της κλιματικής αλλαγής (για τις κινητοποιήσεις αυτές θα πρέπει να αποδοθούν τα εύσημα) αλλά πάνω στο Εθνικό θέμα και στις απειλές της Τουρκίας παραμένει απαθής.    Τι θα πρέπει να κάνει; Το λιγότερο.  να ενεργοποιηθούν Δημόσιες Υπηρεσίες, Σχολεία, Οργανισμοί, Σύλλογοι και όμιλοι και να διαμαρτυρηθούν εντονότατα με συνεχείς διαδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελεύθερης Κύπρου.  Και όχι να «ποιούμε την νήσσαν» τη στιγμή που απειλείται η γή και το ύδωρ μας.
    Οι ανατροπές στην Ιστορία δεν γράφονται από πληκτρολόγια μόνο αλλά από το πεζοδρόμιο και την πορεία προς την άβυσσο. (μηδενός εξαιρουμένου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου