Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.
Ξεκίνησε μία προσπάθεια συλλογής πληροφοριών σχετικά με τους έγκλειστους ποιητές της περιόδου 1955-1959 στα κρατητήρια της Κύπρου. Όσοι αναγνώστες του Ιστολογίου μπορούν να συνδράμουν στέλνοντας πληροφορίες μπορούν να το κάνουν στο e-mail: dimitriosgogas2991964@yahoo.com

Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018

ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ / Κυπριανού Ντίνος


Σε μιά εποχή που την χαρά
λύπη την κάνανε ..
σε μιά εποχη που η αγάπη
έχει σβήσει...
οράματα και όνειρα
μου τα πεθάνανε
και εγώ να σπρωχνω τον νεκρό
να ξανά ζήσει...
ρεφραίν...
Ουρανό δέν έχουν τα πουλιά
μιά γωνιά να φτιάξουν μιά φωλιά
ενας Θεός και ποιός Θεός
να τ΄΄αγαπήσει....
θάλασσα δέν έχει η ερημιά
Είναι όαση τα δάκρυα
και για σκιά τον ήλιο που εχει...
πάντα δύσει ..
Εγώ έχω γράψει για αυτούς..
που αφανίσανε...
με χημικά με σφαίρες
και απο πείνα....
μικρά ..παιδια δίχως το φώς..
τα παρατήσανε
κι΄όλοι χλευάζανε
με βριζαν και με φτύναν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου