Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.
Ξεκίνησε μία προσπάθεια συλλογής πληροφοριών σχετικά με τους έγκλειστους ποιητές της περιόδου 1955-1959 στα κρατητήρια της Κύπρου. Όσοι αναγνώστες του Ιστολογίου μπορούν να συνδράμουν στέλνοντας πληροφορίες μπορούν να το κάνουν στο e-mail: dimitriosgogas2991964@yahoo.com

Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018

ΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ / Ιωάννου Άνθιμος


Τι γεύση έχει η χαρά
η ξεγνοιασιά, η ανεμελιά
τι χρώμα έχει η ζωή
πως νάναι η λεύτερη ψυχή
τι γεύση έχει ένα φιλί
σαν αγαπάς, και σ αγαπούν
πως νοιώθει τάχα μου κανείς
το σ αγαπώ, όταν του πούν
φτάνει στ αλήθεια,εκεί ψηλά
στον ουρανό στ αστέρια
κει που οι αγγέλοι στήσανε
τα θεικά λημέρια
νοιώθει στα χείλια όπως λεν
νέκταρ και αμβροσία
και με τη λέξη σ αγαπώ
κερδίζει αθανασία
τι γεύση έχει ο έρωτας
η αγκαλιά, το πάθος
όταν τον νοιώθεις δυνατά
απ της ψυχής το βάθος
ΑΝΘΙΜΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου