Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.
Ξεκίνησε μία προσπάθεια συλλογής πληροφοριών σχετικά με τους έγκλειστους ποιητές της περιόδου 1955-1959 στα κρατητήρια της Κύπρου. Όσοι αναγνώστες του Ιστολογίου μπορούν να συνδράμουν στέλνοντας πληροφορίες μπορούν να το κάνουν στο e-mail: dimitriosgogas2991964@yahoo.com

Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017

Η αρραβωνιαστικιά του Κ.χ / Λυκαύγης Άνθος

Κάτω από τον ίσκιο της ροδιάς
κοιμάται ο αγαπημένος μου.
Και μέσα στον κόρφο μου
μυρίζουν τα φιλιά του ακόμη.

Κάτω από τον ίσκιο της ροδιάς,
με το κεφάλι ανάποδα στο χώμα
σιωπά ο αγαπημένος μου.
Και μέσα στην καρδιά μου
φωνάζει ο θάνατος.

Κάτω από τον ίσκιο της ροδιάς
ένας άγνωστος στρατιώτης
ο αγαπημένος μου.
Και μέσα στη ματιά του
χλωμιάζει ο ήλιος σαν φεγγάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου