Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.
Ξεκίνησε μία προσπάθεια συλλογής πληροφοριών σχετικά με τους έγκλειστους ποιητές της περιόδου 1955-1959 στα κρατητήρια της Κύπρου. Όσοι αναγνώστες του Ιστολογίου μπορούν να συνδράμουν στέλνοντας πληροφορίες μπορούν να το κάνουν στο e-mail: dimitriosgogas2991964@yahoo.com

Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017

Άτιτλο / Πλατρίτη Ζ. Δέσπω

Δεν με νοιάζει αν είναι του Βοριά
οι άγριοι άνεμοι απόψε.

Ούτε τα λεμόνια συμπονώ 
που κείτονται πληγωμένα.

Τες Λυρίδες γύρευα να δω
με ιώτα να χαράζουν ουρανούς.

2 σχόλια:

  1. Θαυμάσιο ποίημα.Λιτότητα, πύκνωση ,ακρίβεια αίσθησης και αισθήματος. Λυρισμός διακριτικός και στοχαστικός...Καίριο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δέσπω μου, μας πήρες απ' το χέρι στον όμορφο κήπο σου!Τι κι αν τον δέρνει ο βοριάς...οι Λυρίδες είναι το πιο όμορφο που θα δούμε μαζί σου! Κι εκείνος ο τελευταίος στίχος "με ιώτα να χαράζουν ουρανούς", πόσο πρωτότυπος , λυρικός, ονειρεμένος! Μας ανεβάζει στους αστερισμούς της Λύρας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή