Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.
Ξεκίνησε μία προσπάθεια συλλογής πληροφοριών σχετικά με τους έγκλειστους ποιητές της περιόδου 1955-1959 στα κρατητήρια της Κύπρου. Όσοι αναγνώστες του Ιστολογίου μπορούν να συνδράμουν στέλνοντας πληροφορίες μπορούν να το κάνουν στο e-mail: dimitriosgogas2991964@yahoo.com

Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017

Χαίρε Κύπρος / Λυκαύγης Άνθος

Χαίρε γη της μυρσίνης η μικρή.
Χαίρε πληγή των ονείρων η πικρή.

Χαίρε το φως νοητό της ελπίδας.
Χαίρε ο καημός της προδομένης πατρίδας.

Χαίρε η θάλασσα και το σπιλωμένο κύμα.
Χαίρε το κυπαρίσσι και το πρώτο μνήμα.

Χαίρε το πληγωμένο παραμύθι του παππούλη.
Χαίρε ο χαμένος γιος.
Χαίρε το γκρεμισμένο σπίτι.
Χαίρε ο σγουρός βασιλικός.

Χαίρε γης της ελιάς και του δυόσμου.
Χαίρε πηγή της αγάπης και φως μου.

Χαίρε πληγή ανεπούλωτη.

Ίνα κράζω Σοι·
Χαίρε Κύπρος Αδούλωτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου