Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.
Ξεκίνησε μία προσπάθεια συλλογής πληροφοριών σχετικά με τους έγκλειστους ποιητές της περιόδου 1955-1959 στα κρατητήρια της Κύπρου. Όσοι αναγνώστες του Ιστολογίου μπορούν να συνδράμουν στέλνοντας πληροφορίες μπορούν να το κάνουν στο e-mail: dimitriosgogas2991964@yahoo.com

Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018

Εύα Γεωργίου ( βιογραφικό σημείωμα)

Η Εύα Γεωργίου γεννήθηκε στη Δερύνεια, της επαρχίας Αμμοχώστου. Γράφει ποίηση από τα μαθητικά της χρόνια, ακολουθώντας τα χνάρια του προπάππου της Ελευθέριου Παπαδόπουλου που ήταν και ο πρώτος ποιητής της Δερύνειας.

Όπως η ίδια αναφέρει: "Για μένα ποίηση σημαίνει κραυγή…

Όταν δεν γράφω, σημαίνει αυτόματα πως όλα γύρω μου λειτουργούν κανονικά
και έτσι κι εγώ κάπου μπορώ να «επαναπαύομαι» αν μπορώ να το πω έτσι…"

Ποιήματα της έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε διάφορες εφημερίδες, έχουν απαγγελθεί σε διάφορες εκδηλώσεις, ποιητικές βραδιές και έχουν ακουστεί από διάφορες ραδιοφωνικές εκπομπές.
Στίχοι της έχουν μελοποιηθεί από τον Αντώνη Θαλασσέλη. Το Ποίημα της με τίτλο ‘’Ο χορός’’ έχει βραβευτεί το έτος 2017 με το Γ’ βραβείο από την Ε. Π.Ο.Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου