Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017

Μαραθεύτης Ι. Μιχαλάκης (βιογραφικό σημείωμα)

Ο Μαραθεύτης Ι. Μιχαλάκης γεννήθηκε το 1926 στην Πάφο. Σπούδασε φιλολογία στην Αθήνα και ψυχολογία, κοινωνιολογία και φιλοσοφία της παιδείας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, του Λέστερ (Αγγλία) και του Όρεγκον (ΗΠΑ). Ασχολήθηκε με την Πεζογραφία, έγραψε δοκίμια και παιδικά βιβλία. Συμμετείχε στον απελευθερωτικό αγώνα της Κύπρου το διάστημα από 1957- 1959 και για την δράση του φυλακίστηκε. 

Διετέλεσε:
  •  Διευθυντής της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Κύπρου (1967-1986), και 
  • Γραμματέας της Διυπουργικής Επιτροπής για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Κύπρου. 
Είναι Πρόεδρος του Ομίλου Πνευματικής Ανανεώσεως και Επίτιμος Πρόεδρος του Ιδρύματος Απελευθερωτικού Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959.Ποιητικές Συλλογές:


  • Στιγμές στο χρόνο / 2014
  • Φωνές Αγωνίας κι Ελπίδας / 1984 
  • Διαλογισμοί / 1980 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου