Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Μυρούλα Γ. Μαππούρα (μικρή αναφορά)

Η Μυρούλα Γ. Μαππούρα κατάγεται απο την Μακράσυκα της επαρχίας Αμμοχώστου  και κατοικεί στον Δήμο Λιβαδιών απο το 1978. Ασχολείται με την ποίηση με τη συγγραφή μυθιστορημάτων. Ποιήματά της,  αλλά και πεζά, βραβεύτηκαν σε διάφορους Παγκόσμιους, Πανελλήνιους και τοπικούς διαγωνισμούς. Έχει εκδώσει το μυθιστόρημα για ενήλικες "Πεθεράς το Ανάγνωσμα" απο τις εκδόσεις Κ. Επιφανίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου