Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Λένια Τακούσιη Χριστοφόρου (βιογραφικό σημείωμα)

Η Λένια Τακούσιη Χριστοφόρου γεννήθηκε το 1963. Κατάγεται από τη Κοινότητα της Δερύνειας.  Ασχολείται με την  ποίηση ερασιτεχνικά όπως και με την φωτογραφία. 
Διετέλεσε δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Δερύνειας για 10 χρόνια από το 2001 μέχρι το 2011. Είναι μέλος του Θεατρικού Ομίλου του Δήμου Δερύνειας. Συγκέντρωσε και επεξεργάστηκε το υλικό για το Λεύκωμα "ΜΝΗΜΗ και ΤΙΜΗ" που έχει εκδώσει ο Δήμος Δερύνειας για τους Δερυνειώτες Βετεράνους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (2001). Επίσης δραστηριοποιείται ως Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Πολλαπλής Σκλήρυνσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου