Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Δώρος Λοΐζου (βιογραφικά στοιχεία)

Ο Δώρος Λοΐζου γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 23 Φεβρουαρίου 1944. Σπούδασε αρχικά στη σχολή θεάτρου των Θάνου Σακέττα και Κωστή Μιχαηλίδη στη Λευκωσία. Σπουδές που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ αφού ξέσπασαν στην Κύπρο ταραχές την περίοδο 1963-1964. Αργότερα σπούδασε στη σχολή τουριστικών Επαγγελμάτων στη Ρόδο και στη συνέχεια μετέβη στη Βοστόνη όπου σπούδασε: Ιστορία στο Hellenic College
Το 1972, επιστρέφει στην Κύπρο και εντάσσεται στους κόλπους του Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ. και εκτός άλλων καθηκόντων αναλαμβάνει διευθυντής της κομματικής εφημερίδας Σοσιαλιστική Έκφραση.
Το πρωί της 30ής Αυγούστου 1974, σε απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της ΕΔΕΚ  Βάσου Λυσσαρίδη, σκοτώθηκε ο Δώρος Λοίζος ο οποίος οδηγούσε το αυτοκίνητο.
Ο Λοΐζου ασχολήθηκε με μεταφράσεις ξένων ποιητών όπως : του Σαλβαντόρ Νόβο, του Πωλ Ελυάρ, του Ίκου Τακενάκα κλπ και στο σχετικό σύντομο βίο του εξέδωσε μία ποιητική συλλογή. 
Ποιητική συλλογή:
Ψωμί και Ελευθερία


σύνδεσμος: http://www.press-gr.com/2016/08/30-1974.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου