Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

Μιχαήλ Αντώνιος Μιχαηλίδης (μικρή αναφορά)

Ο  Μιχαήλ Αντώνιος Μιχαηλίδης γεννήθηκε το 1923 στη Λευκωσία. Σπούδασε καλές τέχνες και αρχιτεκτονική στην Ιταλία και την Αγγλία. Το 1954 έλαβε το Βραβείο του Πανελληνίου Διαγωνισμού Ποίησης Φιλαδελφέως. Έζησε στο Λονδίνο μονίμως από το 1955, εργαζόμενος ως καλλιτέχνης και αρχιτέκτονας. Έγραψε Ποίηση. Απεβίωσε το 2015. 

Περισσότερα για τη ζωή και το έργο του. http://www.elculture.gr/blog/article/michalis-michailidis-1923-2015/
και 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου