Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

Άννα Κουππάνου (Μικρή αναφορά)

Η Άννα Κουππάνου γεννήθηκε στην Κύπρο το 1979. 
Είναι εκπαιδευτικός και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη διαπολιτισμική εκπαίδευση και στην ψυχολογία. Διηγήματά της έχουν βραβευτεί σε διαγωνισμούς σε Κύπρο και Ελλάδα, ενώ έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά.
Το 2010 της απονεμήθηκε το Κρατικό Βραβείο Νεανικής Λογοτεχνίας του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου για το βιβλίο της "Οι αργοναύτες του χρόνου".


Εργογραφία: 

2013: Ποίηση : Πραγμάτω(ν) ποίηση: Βλέπουμε την θέα μόνοι (εκδόσεις Μελάνι) 
2015: Παιδικό βιβλίο: Η απίστευτη αποκάλυψη του Σεμπάστιαν Μοντεφιόρε (εκδόσεις Κέδρος, Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου) 
2009:  Παιδικό Βιβλίο: Οι αργοναύτες του χρόνου (εκδόσεις Κέδρος) 
2005: Παιδικό Βιβλίο:  Ο νάνος που αγάπησε τη Χιονάτη (Μίλητος) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου