Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

Χρήστος Μαυρής (βιογραφικό σημείωμα)Ο Χρήστος Μαυρής γεννήθηκε στη Κοινότητα Λιμνάτι της Επαρχίας Λεμεσού το 1954.  Παρακολούθησε μαθήματα Ανθρωπιστικών Σπουδών στη Μόσχα και δημοσιογραφίας στην Αθήνα.
Εκτός από τη ποίηση, έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή κριτικών δοκιμίων και σύντομων μελετών για έργα σημαντικών ποιητών και ποιητριών όπως των Μανώλη Αναγνωστάκη, Πέτρου Στυλιανού, Πίτσας Γαλάζη, Τάκη Σινόπουλου, Κώστα Μόντη, Μιχάλη Πασιαρδή, Μάριου Τόκα.

Ποιητικές Συλλογές:

Ø Ενέδρα (1978- τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο των Μορφωτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας Κύπρου),
Ø Οι θέσεις του Απρίλη (1980),
Ø Ο μέγας αντίδικος (1993),
Ø Αποκαθήλωση (1995 -τιμήθηκε με το Β’ Κρατικό Βραβείο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου),
Ø Ο αγρός του αίματος (2002),
Ø Ο εσπερινός της μνήμης (2003),
Ø Στις πολιτείες των αλλόκοτων πουλιών (2010).

Μελέτες/Δοκίμια

Ø Το Πνεύμα της εποχής μας. 20 εκλεκτές συνεντεύξεις (1992)
Ø ‘Είμαστε η γενιά της ήττας’. Συνεντεύξεις με τον Μάριο Τόκα (2009). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου