Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

Τελειώνει η κυπριακή δημοκρατία του Λουκά Σταύρου


                              
Στην ουσία η λύση που προετοιμάζουν οι διακοινοτικές συνομιλίες συνιστά ένα αναποδογύρισμα των πραγμάτων.
Πρόκειται για λύση δύο κρατών που θα μετονομασθούν συνιστώντα για να παράξουν ένα συνεταιριστικό μόρφωμα που μπορεί να συνεχίσει να ονομάζεται κυπριακή δημοκρατία ή ομοσπονδιακή κυπριακή δημοκρατία αλλά δεν θα έχει καμία σχέση με το κράτος της κυπριακής δημοκρατίας που η κυριαρχία του είναι πρωτογενής και αυτοδύναμη και αυτενεργός.

Η νέα κυπριακή δημοκρατία που θα προκύψει θα έχει κυριαρχία δευτερογενή δηλαδή προερχόμενη από τα δύο συνιστώντα κράτη.
Σε βάθος χρόνου αυτά τα δύο κράτη εννοείται θεωρητικά πως κανένας δεν τα εμποδίζει να καταλύσουν το συνεταιριστικό μόρφωμα και να πάρουν διαζύγιο και ταυτόχρονα να διατηρήσουν την πρωτογενή κυριαρχία τους ως συνιστώντα κράτη.
Βέβαια οι σχέσεις εξάρτησης που θα δημιουργηθούν με την Τουρκιά θα είναι τόσο ισχυρές που κανένα διαζύγιο δεν θα μπορεί να τις καταργήσει. Οπότε  σε αυτή την περίπτωση το κράτος των “ελληνοκυπρίων” απλά θα υποκύψει στην εξάρτηση του από την Τουρκία.
Δηλαδή τελειώνει η παρουσία του ελληνισμού στην Κύπρο σε πολύ λίγο διάστημα μετά την συνεταιριστική λύση.
Αυτή θα είναι η κατάληξη της υποστασιοποίησης των κοινοτήτων και του διακοινοτικού διαλόγου στη βάση των συμφωνιών κορυφής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου