Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016

Για του αγνοούμενους…


 του Δημητρίου Γκόγκα 

Καθημερινά τους έβλεπε να κατηφορίζουν στις αλυκές. Θα ήτανε πάνω από χίλιοι πεντακόσιοι. Κι ύστερα χάνονταν, πίσω από τα δέντρα και τους αλμυρούς νερόλακκους. Γυμνοί μόνο με ένα άσπρο κάλυμμα στα αχαμνά του κόσμου. Να κρυφτεί η γύμνια τους μαζί με τη γύμνια του κόσμου που τους καταδίκασε. Να κρυφτεί η λήθη και η ενασχόληση να πάρει τον δρόμο της. Έχουμε  πιο σοβαρά πράματα να πούμε. Κοινοπραξίες, Συνομοσπονδίες, Κοινά συμφέροντα, Πώληση της μνήμης, Αλλαγές…..

Ποιος να θυμάται πλέον το παιδί με τη φωτογραφία. Ποιος να θυμάται πλέον τους νέους με τα χέρια πισθάγκωνα και το τσιγάρο να σιγοκαίει στα χείλη, ελάχιστες ώρες πριν παραδώσουν τη ψυχή τους στον κοινό θεό. Πως γίνεται ο ένας κοινός θεός να χωρίζεται σε δύο;


Ύστερα γέμιζαν οι αλυκές από όμορφα φλαμίνγκο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου