Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

Η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου παρουσιάζει στη Λευκωσία τον ποιητή ΣΩΤΗΡΗ Π. ΒΑΡΝΑΒΑ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ένωση  Λογοτεχνών Κύπρου
παρουσιάζει τον ποιητή

ΣΩΤΗΡΗ Π. ΒΑΡΝΑΒΑ

με την ευκαιρία της κυκλοφορίας
της νέας του ποιητικής συλλογής

ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΑ
(Εκδόσεις Γαβριηλίδης )

την Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016, ώρα 7.30 μ. μ.
στο ισόγειο των Πολιτιστικών Υπηρεσιών
(οδός Ιφιγενείας αρ. 27, Στρόβολος, Λευκωσία)

Για το έργο του Σωτήρη Π. Βαρνάβα θα μιλήσουν οι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΥΑΡΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΠΕΡΑΤΙΚΟΥ-ΚΟΚΑΡΑΚΗ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΛΕΟΝΤΙΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ

Δείγματα από το έργο του θα διαβάσει ο ποιητής

Στην αίθουσα θα εκτεθούν και έργα του
ΧΡΟΝΗ ΜΠΟΤΣΟΓΛΟΥ
που κοσμούν τα βιβλία του ποιητή
ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΑ και ΧΡΕΟΓΡΑΦΟ

Θα ακολουθήσει δεξίωση 


Ο Σωτήρης Π. Βαρνάβας γεννήθηκε στη Μηλιά Αμμοχώστου και φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας. Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Φυσιογνωστικές Επιστήμες και Γεωλογία. Εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Imperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και υπηρέτησε ως καθηγητής στο Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Συμποσίου Ποίησης που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο Πατρών και μέλος της οργανωτικής επιτροπής Σεμιναρίων Ποίησης του Πανεπιστημίου. Εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές Ψήγματα Απείρου (2006), Ηχογράμματα (2008), Χρεόγραφο (2013) και Γράμματα Εμπράγματα (2015) από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης. Είναι συνεπιμελητής της Ανθολογίας Κυπρίων Ποιητών (2008), εκδόσεις Ταξιδευτής.

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου