Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

ΘΑΛΕΙΑ ΤΑΣΣΟΥ

Γεννήθηκε στον Πάνω Αμίαντο της Κύπρου, όπου έζησε τα πρώτα 10 χρόνια της ζωής της. Τα υπόλοιπα, μέχρι το τέλος του Γυμνασίου τα πέρασε στον Καλοπαναγιώτη της Κύπρου απ’ όπου κατάγονταν οι γονείς της. Σπούδασε στο Παρίσι και είναι πτυχιούχος κοινωνιολογίας, καθώς και γαλλικής φιλολογίας και παιδαγωγικής. Στη συνέχεια σπούδασε νομική στο Μόντρεαλ όπου ζει από το 1976. Δίδαξε σε κολλέγια και στα παροικιακά σχολεία. Στη συνέχεια άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου. Έχει δημοσιεύσει ποιήματα και πεζά σε διάφορα λογοτεχνικά έντυπα. Τελευταία, εκτός από το γράψιμο, ασχολείται με το σχέδιο και τη ζωγραφική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου