Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

Χαραλάμπους Ανδρέας του Παύλου (βιογραφικά στοιχεία)

Γεννήθηκε στη Χοιροκιτία το 1941. Η οικογένειά του μετοίκισε στην Ορμήδεια όταν ήταν ακόμα πολύ μικρός. Έβγαλε το Δημοτικό σχολείο της Κοινότητας και στη συνέχεια φοίτησε για τρία χρόνια στο Παγκύπριο Λύκειο της Λάρνακας. Για βιοποριστικούς λόγους έκανε διάφορες εργασίες. Ποιήματα άρχισε να γράφει στην ηλικία των 66 χρόνων, γύρω στο 2007. Εκτός από την ποίηση ασχολείται και με την ξυλογλυπτική. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου