Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016

Κακολής Παντελής (μικρή αναφορά)

Ο Κακολής Παντελής  υπήρξε ποιητάρης της Κύπρου. Γεννήθηκε το 1933 στο Λιοπέτρι. Το 1955 μετανάστευσε με την οικογένειά του στην Αγγλία για βιοποριστικούς λόγους. Εκεί έζησε για 4ο χρόνια περίπου και εργάστηκε σε εστιατόρια ως μάγειρας αλλά και ως ιδιοκτήτης μικρών εστιατορίων. 
Η ποίησή του χαρακτηρίζεται από την νοσταλγία του για την Πατρίδα την Κύπρο, καταγγέλλει τις αδικίες που βιώνει, τραγουδά τη ξενιτειά. Διερευνά τις βαθύτερες αιτίες που οδηγούν τους ανθρώπους να ακολουθήσουν μακρινούς δρόμους επιβίωσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου