Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

2η Σύναξη Κυπρίων Ποιητών : 02 Μαρτίου 2016


Πραγματοποιήθηκε χθές 02 Μαρτίου 2016, με επιτυχία η 2η Σύναξη Κυπρίων Ποιητών. Την εκδήλωση οργάνωσε   το Grammar School Nicosia, το Literary Society του European University Cyprus με την στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στην Αίθουσα Ωμέγα. 


Στην εκδήλωση προλόγισε η κα  Ευρυδίκη Περικλέους Παπαδοπούλου, Β. Διευθύντρια The Grammar School Nicosia, ενώ χαιρετισμούς απήυθυναν ο  Δρ Σταύρος Καραγιάννης, (Associate Professor and Managing Editor of Cadences: a Journal of Literature and the Arts in Cyprus) European Universtity Cyprus και η  Δρ Νάντια Στυλιανού, Ανώτερη Μορφωτική Λειτουργός των Πολιτιστικών  Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. 

Ακολούθησε Παρουσίαση του περιοδικού Cadences και cd 24 ποιητών της σύγχρονης κυπριακής ποίησης από τον Δρα Σταύρο Καραγιάννη ενώ την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά,  σύνολο από μαθητές του Grammar School Nicosia, τους οποίους  δίδαξε ο καθηγητής Μάριος Χαραλάμπους
που τραγούδησαν μελοποιημένη Ποίηση του Γιώργου Σεφέρη, αλλά και του Οδυσσέα Ελύτη. 

Στο κυρίως μέρος της εκδήλωσης οι ποιητές που συμμετείχαν, απήγγειλαν με αλφαβητική σειρά από ένα ποίημα, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος της σύναξης. Μάλιστα οι απαγγελίες του 1ου μέρους μαγνητοφωνήθηκαν για τη δημιουργία ενός cd. Πρώτοι απήγγειλαν οι νεοσυμμετέχοντες στη σύναξη ενώ ακολούθησαν ό ποιητές που είχαν λάβει μέρος στην εκδήλωση του προηγούμενου έτους. 

Στην φετινή εκδήλωση το παρόν έδωσαν και Τουρκοκύπριοι Ποιητές, οι οποίοι απήγγειλαν τα ποιήματά τους  στη Τουρκική και Αγγλική Γλώσσα. Εδώ τονίστηκε και η ανάγκη από την επόμενη σύναξη να υπάρξει δυνατότητα μετάφρασης των ποιημάτων τόσο από τη Τουρκική όσο και από την Αγγλική γλώσσα. 

Οι Ποιητές που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση ήσαν: 

Nafia Akdeniz
Zeki Ali
Ελένη Αρτεμίου Φωτιάδου
Δημήτρης Γκόγκας
Αγγέλα Καϊμακλιώτου
Κωνσταντίνος Κοκολογιάννης
Gürgenç Korkmazel
Μαρία Παπαστεφάνου
Μαρία Σιακαλλή
Ειρήνη Σιδερά
Αντρέας Τιμοθέου
Βασίλκα Χατζήπαπα
Χρήστος Χατζήπαπας
Neşe Yaşın

Αλεξάνδρα Γαλανού
‘Αννα Κουππάνου
Λίλη Μιχαηλίδου
Γιώργος Μολέσκης
Νόρα Νατζιαριάν
Νάσα Παταπίου
Μόνα Σαββίδου Θεοδούλου
Αθηνά Τέμβριου
Νένα Φιλούση
Γιώργος Χριστοδουλίδης
Ευρυδίκη Περικλέους Παπαδοπούλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου