Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016

Κυριάκος Κακκής (βιογραφικό σημείωμα)Γεννήθηκε στην Ξυλοτύμβου στις 24 Οκτωβρίου 1923 και πέθανε το 1977.
Κατόρθωσε και τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο σε μια πολύ δύσκολη χρονική περίοδο. Ασχολήθηκε με την γεωργία. Έγραψε ποιήματα πατριωτικά, διδακτικά και ερωτικά. Στη ποιητική μνήμη της Κύπρου έμεινε ως ένας επιδέξιος τσιατιστής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου