Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

Αντώνης Κλόκκαρης (βιογραφικό σημείωμα)

Ο Αντώνης Κλόκκαρης γεννήθηκε το 1881 στην Κύπρο και σπούδασε γεωπονία στην Ελλάδα και στην Ιταλία. Με το πέρας των σπουδών του επέστρεψε στην Κύπρο όπου εργάστηκε ως επιθεωρητής γεωργίας. Οι εμπειρίες του ως γεωπόνου στην ύπαιθρο  επί σειρά δεκαετιών αποτέλεσαν την κύρια πηγή έμπνευσης για το ποιητικό του έργο «Τραούδκια του βουνού τζαι του κάμπου» που εκδόθηκε το 1945. Παράλληλα συνεργάστηκε με το φιλολογικό περιοδικό «Κυπριακά Γράμματα» του Κώστα Προυσή. Απεβίωσε το 1956.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου