Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

Κόκος Μηνά (μικρή αναφορά)

Γεννήθηκε στη Κοινότητα της Μακράσυκας στις 30 Μαϊου 1930. Τελείωσε το Δημοτικό σχολείο. Μετά την τουρκική εισβολή το 1974 εγκαταστάθηκε στην Ξυλοτύμβου. Εργάστηκε ως Μυλωνάς. Απεβίωσε στις 4 Οκτωβρίου 2001. Ασχολήθηκε με την ποίηση και έγραψε ερωτικά, κοινωνικά και διδακτικά ποιήματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου