Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Xριστόδουλος Ηλία Kουππάς (βιογραφικό σημείωμα)

 Γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1845. 
 Τελείωσε το Σχολαρχείο της πόλης.
Εργάστηκε αρχικά ως ως δάσκαλος, αλλά πολύ σύντομα εγκατέλειψε το επάγγελμα για να ασχοληθεί με το εμπόριο. Το 1883 άρχισε την εκδοτική δημοσιογραφική δραστηριότητά του με τη σατιρική εφημερίδα Xωρκάτης. Μετά από δύο χρόνια τον βρίσκουμε να εργάζεται  στην εφημερίδα Ένωσις. Ασχολήθηκε κυρίως με τη σατυρική ποίηση.
Απεβίωσε το 1918.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου