Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Σώτος Αθανασιάδης - Λαπαθιώτης (μικρή αναφορά)

Ο Σώτος Αθανασιάδης - Λαπαθιώτης γεννήθηκε το 1954 στο χωριό Λάπαθος της επαρχίας Αμμοχώστου της Κύπρου. Φοίτησε στο Δημοτικό σχολείο Λάπαθος, στο γυμνάσιο και λύκειο στο Τρίκωμο και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της ΑΣΟΕΕ Αθηνών. 


Εργογραφία:

  • Της ψυχής ο δρόμος 2011 (Ίδμων) 
  • Θαλασσινή Ανατολή 2008 (Ίδμων) 
  • Ήρθε ένα κύμα από την Αμμόχωστο 2012 (Ίδμων)
  • 31 Ποιητές 2012 (Πνοές λόγου και τέχνης) Συλλογικό έργο 
  • Ερωτικό έργο 2013 (Πνοές λόγου και τέχνης) Συλλογικό έργο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου